Sayu Saat Ziarah Ibu Bapa Zulfarhan, Ebit Lew Hadiahkan Tiket Pakej Umrah Sempena Hari Lahir Arw4h

Pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew dilihat kembali aktif membantu orang ramai yang memerlukan bantuan sebaik sahaja pulang daripada mengejarkan umrah sejak seminggu yang lalu. Terbaru, Ustaz Ebit melawat ibu dan ayah kandung arw4h Zulfarhan, penuntut Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM). Sebak sayu rasa ziarah mak ayah Arw4h Zulfarhan UPNM. Selepas Subuh tadi saya terus ke … Read more

Reaksi ‘Bayi PKP’ Bila Dibawa Keluar Hadiri Kenduri, Lihat Ramai Manusia.

WAJAH cu4k seorang ‘bayi PKP’ (Perintah Kawalan Pergerakan) yang pertama kali berjumpa dengan orang ramai setelah sekian lama berkurung di rumah ternyata mencuit hati warga maya. “Anak PKP ni memang t4kut tengok orang ramai-ramai. “Anak siapa macam ni juga, kita geng,” tulis seorang wanita disertakan dengan video anaknya itu. Affan tidak biasa melihat orang ramai. … Read more

‘Jangan nangis… Daddy jangan sedih’

‘Jangan nangis… Daddy jangan sedih. Ampunkan dosa-dosa I, ya Daddy?’ Rakaman perbualan terakhir Allahyarham Siti Sarah Raissuddin yang meninggalkan pesan kepada suami, Shuib Sepahtu agar usah bersedih sebelum ditidurkan bagi membolehkan anak dalam kandungan dilahirkan saat bertarvng meIawan jangk1tan COVID-19, tular, sejak semalam. Dialog itu diselitkan dalam single rakaman ‘live’ berjudul Tinggalkan Diriku dendangan arwah, … Read more

“Dia boleh berhenti letak tepi jalan” – Ibu tersentuh dengan cara suami didik anak, akur kalau orang lain nampak kasar

SETIAP orang mempunyai cara tersendiri dalam mendidik serta membentuk anak masing-masing. Ada ibu bapa yang memilih pendekatan yang lebih lembut namun ada juga yang menggunakan cara yang sedikit kasar di mata orang lain. Apa pun caranya, matlamat mereka tetap sama, iaitu untuk mendidik anak-anak mereka mengenai apa yang betul dan salah. Namun sebagai insan yang … Read more

“Betul ke dia nak saya?” – Gadis tak sangka ‘jejaka kenal online’ mesej ibu maklumkan nak kahwin

BENARLAH kata orang, jodoh itu rahsia tuhan. Gadis ini turut bersetuju dengan kata-kata berkenaan, malah menganggap jodoh yang hadir bagai satu kejutan. Menurut Robiatul Adawiah Jamilrullah, dia berkenalan dengan tunangnya, Mohamad Shahrulniezam Shafie menerusi sebuah aplikasi mencari jodoh pada awal tahun ini Sekadar mencuba nasib, namun siapa sangka kasih bertaut antara pasangan berusia 23 tahun … Read more

[Vide0] ‘Pemuda Jalanan’ Ini Beri Kucing Makan Jadi Pujian – “Mungkin Dia Miskin Harta, Tapi Kaya Dgn Jiwa”

Berbuat baik sesama makhluk, itulah yang dituntut oleh agama kita dan sejak kecil kita diajar oleh ibu bapa dan guru2 kita supaya tidak menganiaya mana2 makhluk di muka bumi ini. Setiap makhluk mempunyai kepentingan masing2 kepada kita. Kucing merupakan salah satu jenis haiwan yang perlu diberi keutamaan kerana kucing adalah kawan yang baik kepada manusia. … Read more

Warisi bakat ibu, suara jadi sumber rezeki… DJ tak jemu layan ‘request’ peminat, paling suka nyanyi lagu Sepanyol

KE mana tumpah kuah, kalau tidak ke nasi. Begitulah pepatah yang boleh digambarkan buat pasangan ibu dan anak yang menjadi perhatian di media sosial kerana bakat nyanyian mereka. Duduk bersantai di lantai rumah, seorang pemuda bersama ibunya mencuri perhatian apabila menyanyikan lagu Malam Bulan Di Pagar Bintang dendangan Allahyarham Tan Sri P Ramlee dan Allahyarham … Read more

Rombongan merisik Fadzil Zahari pernah ditolak Yana Samsuddin

Pelakon, Yana Samsuddin mengimbas kembali nostalgia mendirikan rumah tangga dengan sahabat baiknya, Fadzil Zahari yang dahulunya sering menyokong perjalanan kerjaya seninya. Yana berkata, suaminya itu menyimpan perasaan sudah lama, tetapi Yana ingin melunaskan beberapa impian dan tanggungjawab terhadap keluarga sebelum mendirikan rumah tangga. “Saya tahu Fadzil sebenarnya sudah lama sukakan saya, malah dia juga pernah … Read more